Kabeljauwmoten op de Wijze van de Bakkerin

Een rustieke foto van 'Kabeljauwmoten op de Wijze van de Bakkerin,' een Franse ovenschotel met kabeljauw, geserveerd in een keramieken ovenschaal op een doorleefde houten tafel. Het gerecht bestaat uit dunne plakjes aardappel, goudgeel gekarameliseerde uien en malse kabeljauwfilets, gebakken in een romige melksaus. De bovenkant is licht goudbruin met gesmolten boter en een optionele laag kaas. Verse kruiden zorgen voor een kleurrijk contrast. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra aardappelen en uien, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Kabeljauwmoten op de Wijze van de Bakkerin

Romige ovenschotel met kabeljauw, gekarameliseerde uien en aardappelen, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 moten kabeljauw 200 g per stuk
  • 1,5 kg aardappelen
  • 6 uien
  • 500 ml melk
  • 100 g boter
  • 2 el olie
  • 100 g geraspte kaas optioneel
  • Peper
  • Zout
  • Snufje nootmuskaat

Instructies

  • Snijd de uien fijn en fruit ze goudgeel in olie.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • Meng aardappelschijfjes met zout, peper en nootmuskaat.
  • Vet een ovenschaal in en leg een laag aardappelen, gevolgd door uien en de kabeljauw.
  • Herhaal de lagen en eindig met aardappelen.
  • Giet de hete melk erover en verdeel klontjes boter over de bovenkant.
  • Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de aardappelen zacht zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chianti past hier goed bij.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden