Kabeljauwpakketje op de barbeque

Kabeljauwpakketje op de barbeque

Kabeljauwpakketje op de barbeque

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauw filet
  • zout
  • peper
  • 2 tenen knoflook in schijfjes
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 venkel klein
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel(s) citroen
  • 1 eetlepel(s) peterselie gehakte
  • 4 eetlepel(s) vermout

Instructies

  • Halveer de filets in de lengte en wrijf ze in met zout, peper en chilipoeder.
  • Maak de venkel en ui schoon, halveer ze en schaaf ze (in de keukenmachine) in flinterdunne plakjes.
  • Spreid twee aluvellen op het aanrecht uit en maak in het midden in de lengterichting een bedje van de helft van de venkel en ui.
  • Verdeel de helft van de geraspte sinaasappelschil en peterselie erover.
  • Drapeer hierop de filets enleg er de schijfjes knoflook op verdeel daarover de rest van de venkel, ui, sinaasappelrasp en peterselie.
  • Strooi er zout en peper over en sprenkel de vermout er overheen.

Bereidingswijze:

  • Vouw de alufolie rond de vulling naar boven en draai de pakketjes aan de lange zijden dicht, de bovenkant moet open blijven.
  • Zet de pakketjes op de barbeque en laat ze in de in ongeveer 20 minuten (met gesloten barbequedeksel) gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vis
Land van herkomst Nederland