Kabeljauwvink met citroen jeneverjus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 400 gr kabeljauw filet
  • 8 plakken Kempische ham
  • 50 gr koude boter
  • 1 dl jenever

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers ½ citroen uit.
  • Dep de vis droog, bestrooi hem met peper en snijd hem in 4 gelijke stukken.
  • Omwikkel elk stuk vis met 2 plakken ham en zet ze met een cocktailprikker vast.
  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in ± 8 minuten aan beide kanten gaar.
  • Neem de vis uit de pan en blus het braadvocht af met het citroensap en de jenever.
  • Roer de rest van de boter in vlokjes door de jus en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de vis over de borden en schenk de jeneverjus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst België