Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 citroen
- 400 gr kabeljauw filet
- 8 plakken Kempische ham
- 50 gr koude boter
- 1 dl jenever
Instructies
- Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers ½ citroen uit.
- Dep de vis droog, bestrooi hem met peper en snijd hem in 4 gelijke stukken.
- Omwikkel elk stuk vis met 2 plakken ham en zet ze met een cocktailprikker vast.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in ± 8 minuten aan beide kanten gaar.
- Neem de vis uit de pan en blus het braadvocht af met het citroensap en de jenever.
- Roer de rest van de boter in vlokjes door de jus en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de vis over de borden en schenk de jeneverjus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met peterselie.