Kaha bath
Gele rijst
Ingrediënten
- 4 koppen langkorrelrijst
- 4 eetlepels ghee
- 2 middelgrote uien gesnipperde
- 4 hele kruidnagels
- 20 hele versgemalen zwarte peper
- 10 gekneusde kardemompeulen
- 1½ theelepel kurkuma koenjit
- 3 theelepel zout
- 12 kerriebladeren
- 2 repen citroenschil
- 4 repen rampébladeren of daun pandan
- 5 koppen kokosmelk gewone
Instructies
- Was de rijst en laat hem goed uitlekken.
- Verhit de ghee in een grote pan, voeg de uisnippers toe en bak ze tot de ui goed bruin begint te worden.
- Voeg de kruidnagels, peperkorrels, kardemompeulen, kurkuma, zout, kerriebladeren, citroengras en rampébladeren toe.
- Voeg dan de rijst toe en bak alles onder voortdurend roeren 2-3 minuten tot de rijst goed met ghee en kurkuma is omringd.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
- Temper de warmte, doe een deksel op de pan en kook de rijst 20-25 minuten zonder het deksel op te lichten.