Kalfsfricandeau met Peterselieroomsaus en Macaroni

Kalfsfricandeau met Peterselieroomsaus en Macaroni - Receptenplein.nl

Kalfsfricandeau met Peterselieroomsaus en Macaroni

Een mals kalfsfricandeau met een romige peterselieroomsaus, geserveerd met macaroni, wortel en avocado.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 kg kalfsfricandeau
  • 1 wortel
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram vlechtjesmacaroni
  • 25 gram boter
  • 3 dl room
  • 30 gram peterselie zonder stelen
  • Peper

Instructies

  • Bestrooi de kalfsfricandeau met peper en leg op een rooster in de oven.
  • Prik de vleesthermometer erin en zet de oven op 110°C.
  • Laat 2 uur garen tot de thermometer 65°C aangeeft.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden.
  • Snipper de sjalotjes en fruit ze in de boter.
  • Voeg de room en peterselie toe en warm goed door.
  • Pureer de saus in een mengbeker en druk door een zeef.
  • Kook de macaroni in 12 minuten gaar, spoel af en roer er boter door.
  • Snijd de wortel in blokjes, blancheer en warm op in de saus.
  • Giet de saus op een bord.
  • Presenteer avocado, vlees en macaroni op het bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra peterselie.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Pasta
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden