Kalfsfricandeau met Peterselieroomsaus en Macaroni
Een mals kalfsfricandeau met een romige peterselieroomsaus, geserveerd met macaroni, wortel en avocado.
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 kg kalfsfricandeau
- 1 wortel
- 2 sjalotjes
- 200 gram vlechtjesmacaroni
- 25 gram boter
- 3 dl room
- 30 gram peterselie zonder stelen
- Peper
Instructies
- Bestrooi de kalfsfricandeau met peper en leg op een rooster in de oven.
- Prik de vleesthermometer erin en zet de oven op 110°C.
- Laat 2 uur garen tot de thermometer 65°C aangeeft.
- Laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden.
- Snipper de sjalotjes en fruit ze in de boter.
- Voeg de room en peterselie toe en warm goed door.
- Pureer de saus in een mengbeker en druk door een zeef.
- Kook de macaroni in 12 minuten gaar, spoel af en roer er boter door.
- Snijd de wortel in blokjes, blancheer en warm op in de saus.
- Giet de saus op een bord.
- Presenteer avocado, vlees en macaroni op het bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra peterselie.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g