Kalfsoester met champignonsaus

Kalfsoester met champignonsaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bak grotchampignons 175 g
  • 600 g broccoli
  • 7 eetlepel(s) boter of margarine
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 pot champignonsaus 290 g
  • 4 kalfsoesters à ca. 125 g

Instructies

  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Broccoli in roosjes verdelen en wassen.
  • In braadpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Aardappels bakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In steelpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Champignons ca. 2 minuten bakken.
  • Saus bij champignons voegen en verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Broccoli in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in koekenpan rest van boter verhitten.
  • Kalfsoesters bestrooien met peper en in ca. 4 minuten rosé bakken.
  • Aardappels en broccoli op smaak brengen met zout en peper.
  • Kalfsoesters bestrooien met zout en serveren met saus, aardappels en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland