Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • 40 g boter of margarine
  • 300 gr spinazie panklare
  • 2 kalfsoesters à ca. 125 g
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden.
  • In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken.
  • Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden.
  • Tomaatreepjes erdoor scheppen.
  • Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3-4 minuten per
  • kant rosé bakken.
  • Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
  • Bakvet afblussen met 1 dl water.
  • Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen.
  • Spinazie en kalfsoesters over twee borden verdelen.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Kappertjesjus over vlees scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met penne (pasta).
Voedingswaarde:
energie 340 kcal
eiwit 34 g
koolhydraten 8 g
vet 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Extra aanwijzing Snel te maken