Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
- Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden.
- In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken.
- Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden.
- Tomaatreepjes erdoor scheppen.
- Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3-4 minuten per
- kant rosé bakken.
- Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
- Bakvet afblussen met 1 dl water.
- Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen.
- Spinazie en kalfsoesters over twee borden verdelen.
- Bestrooien met zout en peper.
- Kappertjesjus over vlees scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met penne (pasta).
Voedingswaarde:
energie 340 kcal
eiwit 34 g
koolhydraten 8 g
vet 19 g
energie 340 kcal
eiwit 34 g
koolhydraten 8 g
vet 19 g