Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram witte druiven
- 3 deciliter muscaatwijn
- 30 gram boter
- 8 kalfsoesters à 130 gram
- 3 deciliter kalfsfond pot van 400 ml
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwijder de velletjes en pitjes van de druiven en vang het sap op.
- Voeg de muscaatwijn toe aan het druivensap en leg de druiven erin.
- Verhit de boter in een pan.
- Bak de kalfsoesters aan elke kant gedurende 4 minuten.
- Houd ze warm.
- Zeef het wijn-sapmengsel boven de pan en roer de aanbaksels los.
- Laat het geheel inkoken tot ongeveer 1 deciliter.
- Voeg de kalfsfond toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
- Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de druiven in de saus.
- Serveer de kalfsoesters met de druiven-muskaatsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kalfsoesters met muskaatdruiven saus gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier.Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 29 g | Vet: 16 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 20 g