Kalfsoesters met Muskaatdruiven Saus

Goudbruine kalfsoesters, geserveerd met een glanzende muskaatdruivensaus, gegarneerd met verse muskaatdruiven en kruiden. De setting toont een warme Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en natuurlijk licht, wat een uitnodigende en gezellige sfeer creëert.

Kalfsoesters met Muskaatdruiven Saus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram witte druiven
  • 3 deciliter muscaatwijn
  • 30 gram boter
  • 8 kalfsoesters à 130 gram
  • 3 deciliter kalfsfond pot van 400 ml
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de velletjes en pitjes van de druiven en vang het sap op.
  • Voeg de muscaatwijn toe aan het druivensap en leg de druiven erin.
  • Verhit de boter in een pan.
  • Bak de kalfsoesters aan elke kant gedurende 4 minuten.
  • Houd ze warm.
  • Zeef het wijn-sapmengsel boven de pan en roer de aanbaksels los.
  • Laat het geheel inkoken tot ongeveer 1 deciliter.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de druiven in de saus.
  • Serveer de kalfsoesters met de druiven-muskaatsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze kalfsoesters met muskaatdruiven saus gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 29 g | Vet: 16 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij
Feestdagen etc Kerst