Kalfsoesters met Muskaatdruiven Saus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram witte druiven
  • 3 deciliter muscaatwijn
  • 30 gram boter
  • 8 kalfsoesters à 130 gram
  • 3 deciliter kalfsfond pot van 400 ml
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de velletjes en pitjes van de druiven en vang het sap op.
  • Voeg de muscaatwijn toe aan het druivensap en leg de druiven erin.
  • Verhit de boter in een pan.
  • Bak de kalfsoesters aan elke kant gedurende 4 minuten.
  • Houd ze warm.
  • Zeef het wijn-sapmengsel boven de pan en roer de aanbaksels los.
  • Laat het geheel inkoken tot ongeveer 1 deciliter.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de druiven in de saus.
  • Serveer de kalfsoesters met de druiven-muskaatsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze kalfsoesters met muskaatdruiven saus gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 29 g | Vet: 16 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij
Feestdagen etc Kerst