Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- huishoudfolie
Ingrediƫnten
- 4 kalfsschnitzel van 140 gr niet gepaneerd
- 4 plakken achterham
- 12 plakken Cheddar kaas
- 10 centiliter witte wijn
- 25 centiliter kookroom
- boter
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 gr.
- Leg de schnitzels tussen 2 vellen huishoudfolie.
- Sla de schnitzels platter met behulp van een deegroller of steelpan.
- Leg op elke schnitzel een plak ham en 2 plakken kaas.
- Sla ze dubbel.
- Verwarm een klontje boter en een eetlepel olie.
- Bak de schnitzels aan beide kanten.
- Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout en peper.
- Leg de schnitzels in een ovenschaal.
- Giet de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los.
- Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten inkoken.
- Giet de saus over de schnitzels.
- Leg op elke schnitzel nog een plak Cheddar.
- Schuif de schaal in de oven en laat de kaas smelten.
- Haal de schaal uit de oven en leg de schnitzels op een serveerschaal.
- Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
- Verdeel over de borden
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er bv. broccoli en gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal