Kalfsschnitzel met Knapperig Notenkorstje
Equipment
Ingrediënten
- 100 g hazelnoten of cashewnoten ongezouten
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 - 3 eetlepels bloem
- 1 ei
- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels à ca. 125 g
- Zout
- Versgemalen peper
- 1 citroen
- 50 g boter
Instructies
- Maal de hazelnoten of cashewnoten grof en meng ze met het paneermeel.
- Zeef de bloem boven een plat bord.
- Klop in een diep bord het ei los met 1 eetlepel water.
- Bestrooi de kalfsschnitzels met zout en peper en haal ze door de bloem zodat ze volledig bedekt zijn.
- Haal de schnitzels vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het notenmengsel.
- Druk de noten goed aan en laat de paneerlaagjes 5 minuten opstijven.
- Snijd de citroen in 8 partjes.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Serveer de schnitzels met de partjes citroen.
- Lekker met gebakken aardappels en groenten zoals (asperge-)broccoli.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kalfsschnitzel met knapperig notenkorstje past goed bij een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De fruitige tonen van de wijn vullen de milde smaak van het kalfsvlees aan, terwijl de citrustonen zorgen voor een verfrissende combinatie.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g