Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels kruimige à ca. 200 g
  • 800 g broccoli
  • 4 eetlepel(s) boter of margarine
  • 4 kalfsschnitzels à ca. 125 g
  • zout
  • peper
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • 1 zakje peterselie verse 30 g
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken.
  • Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen.
  • Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten.
  • Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten.
  • Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Halverwege keren.
  • Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Peterselie door crème fraîche roeren.
  • Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren.
  • Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus.
  • Serveren met kalfsschnitzels en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland