Kalkoen à la Langue-Docienne

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 panklare kalkoen van 2 1/2 kg
  • Zout versgemalen zwarte peper
  • 80 gr boter
  • 1 liter warme bouillon
  • 400 gr tomaten
  • 500 gr champignons
  • 2 aubergines
  • 16 eetlepels olie
  • Peterselie
  • 3 teentjes knoflook

Instructies

  • Bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met peper en zout.
  • Verhit de boter en braad de kalkoen hierin 15 minuten aan.
  • Blus af met de helft van de bouillon.
  • Leg het gevogelte in een ovenschaal en zet deze 2 uur op de onderste richel van een voorverwarmde oven op 200 °C (gasstand 6).
  • Bedruip de vogel regelmatig en giet er zo nu en dan wat bouillon bij.
  • Was de tomaten en kruis ze aan de bovenkant in.
  • Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik, zout ze licht en leg ze in een beboterde ovenschaal. Laat ze zo 30 minuten staan.
  • Zet de tomaten 10 minuten voor het einde van de braadtijd bij de kalkoen in de braadslede.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pannetje en sauteer de champignons hier 5-8 minuten in.
  • Kruid ze met peper en zout en houd ze warm.
  • Dep de aubergineschijven droog en strooi er geperste knoflook en versgemalen witte peper over.
  • Verhit de rest van de olie en bak de schijven aan beide kanten 5 minuten.
  • Neem de braadslee uit de oven, trancheer de kalkoen en leg de stukken op een verwarmde
  • schotel; leg de groenten erbij.
  • Garneer met verse peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Feestdagen etc Kerst