Bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met peper en zout.
Verhit de boter en braad de kalkoen hierin 15 minuten aan.
Blus af met de helft van de bouillon.
Leg het gevogelte in een ovenschaal en zet deze 2 uur op de onderste richel van een voorverwarmde oven op 200 °C (gasstand 6).
Bedruip de vogel regelmatig en giet er zo nu en dan wat bouillon bij.
Was de tomaten en kruis ze aan de bovenkant in.
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik, zout ze licht en leg ze in een beboterde ovenschaal. Laat ze zo 30 minuten staan.
Zet de tomaten 10 minuten voor het einde van de braadtijd bij de kalkoen in de braadslede.
Verhit 2 eetlepels olie in een pannetje en sauteer de champignons hier 5-8 minuten in.
Kruid ze met peper en zout en houd ze warm.
Dep de aubergineschijven droog en strooi er geperste knoflook en versgemalen witte peper over.
Verhit de rest van de olie en bak de schijven aan beide kanten 5 minuten.
Neem de braadslee uit de oven, trancheer de kalkoen en leg de stukken op een verwarmde
schotel; leg de groenten erbij.
Garneer met verse peterselie en serveer.