Kalkoen en Champignon Wellington

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele kalkoenfilet ongeveer 1,5 kg
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g champignons fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt (voor het glazuren)
  • Verse tijmblaadjes voor garnering

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper, en bak hem in olijfolie totdat hij goudbruin is aan alle kanten.
  • Terwijl de kalkoen bakt, bereid je een vulling voor door champignons en knoflook te bakken tot al het vocht is verdampt.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Leg de gebakken kalkoenfilet op het bladerdeeg.
  • Spreid de champignonmix over de kalkoen.
  • Vouw het bladerdeeg over de kalkoen en sluit de randen goed af.
  • Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een gouden kleur.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-60 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
  • Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
  • Serveer met verse tijmblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke kalkoenrecepten tijdens je kerstdiner!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen
Feestdagen etc Kerst