Kalkoen en Champignon Wellington
Ingrediënten
- 1 hele kalkoenfilet ongeveer 1,5 kg
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g champignons fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt (voor het glazuren)
- Verse tijmblaadjes voor garnering
Instructies
- erwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper, en bak hem in olijfolie totdat hij goudbruin is aan alle kanten.
- Terwijl de kalkoen bakt, bereid je een vulling voor door champignons en knoflook te bakken tot al het vocht is verdampt.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
- Leg de gebakken kalkoenfilet op het bladerdeeg.
- Spreid de champignonmix over de kalkoen.
- Vouw het bladerdeeg over de kalkoen en sluit de randen goed af.
- Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een gouden kleur.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-60 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
- Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
- Serveer met verse tijmblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke kalkoenrecepten tijdens je kerstdiner!