Kalkoen en Cranberry Bladerdeeghapjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kopjes restjes gekookte kalkoen in kleine stukjes
  • 1 kopje cranberrysaus
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt (voor het glazuren)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Snijd het bladerdeeg in vierkantjes.
  • Meng de gekookte kalkoen met cranberrysaus.
  • Plaats een eetlepel van het kalkoen-cranberry mengsel in het midden van elk bladerdeegvierkant.
  • Vouw de bladerdeegvierkantjes diagonaal dubbel en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de bovenkant van de bladerdeeghapjes met losgeklopt ei.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat even afkoelen voordat je serveert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kalkoen / Warme hapjes
Feestdagen etc Kerst