Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Doe een beetje reuzel in een braadslede, leg de schoongemaakte en met wat zout en peper ingewreven kalkoen daarin en laat de kalkoen in de oven ± 40 minuten aan iedere kant braden.
- Voeg de rest van de reuzel toe en laat de kalkoen op de rug liggen.
- Leg na 15 minuten de uien rondom de vogel.
- Voeg het bier, de tijm en de laurier toe en laat het geheel in een matigwarme oven in ± 2 uur gaar worden.
- Maak de saus eventueel dik met beurre manié ,50 gr boter met bloem.
- Warm de veenbessenmoes op.
- Smelt de boter en schenk deze over de kalkoen.
- Snijd de vogel in stukken en serveer die eventueel in de braadslede.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de warme veenbessenmoes samen met de kalkoen.