Kalkoen met abdijbier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kalkoen van 2½ kg
  • 100 gr reuzel
  • 4 uien
  • ¾ liter donker abdijbier
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 gr veenbessenmoes
  • 100 gr boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe een beetje reuzel in een braadslede, leg de schoongemaakte en met wat zout en peper ingewreven kalkoen daarin en laat de kalkoen in de oven ± 40 minuten aan iedere kant braden.
  • Voeg de rest van de reuzel toe en laat de kalkoen op de rug liggen.
  • Leg na 15 minuten de uien rondom de vogel.
  • Voeg het bier, de tijm en de laurier toe en laat het geheel in een matigwarme oven in ± 2 uur gaar worden.
  • Maak de saus eventueel dik met beurre manié ,50 gr boter met bloem.
  • Warm de veenbessenmoes op.
  • Smelt de boter en schenk deze over de kalkoen.
  • Snijd de vogel in stukken en serveer die eventueel in de braadslede.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de warme veenbessenmoes samen met de kalkoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst België