Kalkoen Onder Bladerdeegkorstje
Ingrediënten
- 350 gram kalkoenfilet in reepjes
- Olie
- 50 gram spekreepjes
- 100 gram kippenlever
- 1 ui fijngehakt
- 1 prei in ringen
- 150 gram kleine champignons gehalveerd
- Tijm naar smaak
- Majoraan naar smaak
- Bloem
- ¼ liter bouillon
- 2 eieren
- Plakjes bladerdeeg
Instructies
- Bak de kalkoenfiletreepjes in wat olie samen met spekreepjes, kippenlevertjes, ui, prei, champignons, tijm en majoraan.
- Bestrooi met een beetje bloem en voeg de bouillon in delen toe.
- Roer van het vuur af 2 eierdooiers erdoor.
- Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes.
- Snijd uit 1-2 bladerdeeglapjes repen van 1 cm breed en bevestig deze met ei op de rand van de schaaltjes.
- Snijd uit 4 andere bladerdeeglapjes dekseltjes ter grootte van de ovenschaaltjes, druk deze op de deegranden, bestrijk ze met ei en zet de schaaltjes in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht met Hollandse groenten.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 15 mg | Sugar: 2 g