Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kalkoen
- 4 uien
- 2 wortelen
- 1 selder
- 2 flessen bruin tafelbier
- 1 kruidentuiltje
- peterselie
- peper
- zout
- 3 kroppen sla
- ½ liter kippenbouillon
- 1 brood
- maïszetmeel
- boter
- peterselie
Instructies
- Was de krop sla en snijd hem in 2 delen.
- Schik de sla in een ruime, ingeboterde kookpot
- en giet er de kippenbouillon over.
- Laat de sla in ± 25 minuten gaar stoven.
- Bind dan het vocht met maïszetmeel en kruid met peper en zout.
- Schik de sla op een schotel, leg er enkele klontjes boter op en schep er de saus en de in boter gebakken broodkorstjes over.
- Strooi er de gehakte peterselie over.
- Was en versnijd de overige groenten.
- Kleur de kalkoen in de boter.
- Leg er de aangebakken ui, de in dobbelsteentjes gesneden wortelen en selder bij, giet het tafelbier erbij ,het bruine tafelbier van Piedboeuf is zeer geschikt en kruid met peper en zout.
- Laat het geheel met het kruidentuiltje in een gesloten kookpot gaar stoven.
- Bind achteraf het vocht en kruid eventueel bij.
- Kook intussen de aardappelen gaar en maak er vervolgens puree van die wordt opgemaakt met kokende melk met boter.
- Roer er de hele eieren door en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
- Lepel de puree in een ingeboterde ovenschotel en bestrooi met paneermeel.
- Leg er enkele klontjes boter op en geef de puree een korstje in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien warm op, samen met de kalkoen en de gestoofde sla met broodkorstjes.