Overheerlijk Kalkoenfilet met Citroenkorst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sneetje oud witbrood
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à la minute
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Rooster het brood en maal het fijn in een keukenmachine.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf.
  • Meng de citroenrasp met het broodkruim en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het mengsel op een bord.
  • Klop het ei los en schenk dit op een ander bord.
  • Paneer de kalkoenfiletlapjes door ze eerst door het losgeklopte ei te halen en vervolgens door het citroenbroodkruim.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kalkoenfilets aan beide kanten in 2-3 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
  • Sprenkel nog wat citroensap over de krokant gebakken filets.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrusaroma's van de wijn sluiten mooi aan bij de citroenkorst en zorgen voor een verfrissende combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij