Kalkoengebraad à la Bobonne
Een heerlijk kalkoengebraad met een romige ananassaus die perfect past bij winterse groenten zoals erwten en wortelen. De saus zorgt voor een mooie balans van zoet en hartig, waardoor het gerecht een feestelijke smaak krijgt.
Ingrediënten
- 1 kalkoengebraad
- ¼ l room
- 1 grote doos ananas met sap
- Mosterd
- 50 g maïzena
- 50 g boter
- Erwten
- Wortelen
- Kroketten
Instructies
- Smeer het kalkoengebraad in met mosterd.
- Braad het vlees aan in een braadpan en laat het op zacht vuur gedurende 20 minuten braden, waarbij je het regelmatig omdraait en overgiet met de saus.
- Laat het vlees vervolgens nog ongeveer 30 minuten sudderen.
- Giet de helft van het sap van de ananas bij het vlees en laat nog eens 30 minuten sudderen.
- Doe de room en de rest van het ananassap in een kom en klop lichtjes op samen met de helft van de maïzena.
- Voeg dit mengsel toe aan het sap in de pan.
- Laat al roerend doorkoken zonder het vlees.
- Dik de saus verder in met de overgebleven maïzena als de gewenste dikte nog niet bereikt is.
- Doe het vlees nog even terug in de saus om op te warmen zonder te koken.
- Serveer met erwten en kroketten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige en soepele smaak van de wijn vult de smaken van het kalkoengebraad en de zoetzure ananassaus aan.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 1 mg | Sugar: 15 g