Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- springvorm van 24 cm doorsnee, met bakpapier bekleed,
- spuitzak met gekartelde mondstuk
Ingrediënten
- 175 g kaneelkoekjes Kanelly's
- 75 g boter
- 650 g magere kwark
- 150 g suiker
- 5 eieren + 2 eidooiers
- Mespunt zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 g bloem
- ½ liter slagroom
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 100 g witte marsepein
- Garneer-zilverpilletjes
Instructies
- Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
- Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk het aan en strijk het glad.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Laat de kwark uitlekken in een zeef bekleed met kaasdoek.
- Zet een beslagkom in warm water en klop in de kom de eieren met de eidooiers, zout, vanillesuiker en suiker gedurende 10 minuten tot een lichtgele, dikschuimige massa.
- Zeef de bloem en spatel deze door het eimengsel.
- Klop 2 dl slagroom met kaneel stijf en spatel de slagroom en de uitgelekte kwark door het eimengsel.
- Schep het kwarkmengsel in de vorm en strijk het glad.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende 1 uur en 45 minuten.
- Schakel na 15 minuten de oven terug naar 125 °C.
- Laat de taart in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier afkoelen.
- Verwijder de vorm.
- Klop 3 dl slagroom stijf en bestrijk de taart rondom met een laagje slagroom.
- Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.
- Rol de marsepein uit tot een lap van 3 mm dik en snijd hulstblaadjes uit.
- Garneer de taart met toefjes slagroom, marsepeinblaadjes (goed in de slagroom drukken) en zilverpilletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kaneel-kwarktaart past goed bij een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn zoals Prosecco.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 25 g