Kaneelbroodjes uit de Airfryer

Kaneelbroodjes uit de Airfryer

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gesmolten boter plus extra om te bestrijken
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • Snufje zeezout
  • 320 gram kant-en-klaar bladerdeeg glutenvrij indien nodig
  • Bloem voor het bestuiven
  • 50 gram zachte roomkaas
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel volle melk plus indien nodig meer

Instructies

  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bestrijk het met extra gesmolten boter.
  • Klop in een kom de boter, basterdsuiker, kaneel en zout glad.
  • Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek.
  • Vouw dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoek van 23 x 18 cm.
  • Bestrijk het deeg met het botermengsel, laat rondom een rand van 5 mm vrij.
  • Begin aan een lange kant, rol het deeg op en snijd het in 14 dunne plakken.
  • Leg ze met het snijvlak naar boven op het bakpapier in het mandje van de airfryer, verdeel ze gelijkmatig met voldoende tussenruimte.
  • Stel de airfryer in op 180°C, de timer op 10 minuten en bak de broodjes goudbruin, knapperig en gaar.
  • Herhaal met de overgebleven stukken deeg tot alle broodjes gebakken zijn.
  • Maak intussen het glazuur door in een kom de roomkaas, poedersuiker en melk te kloppen.
  • Voeg indien nodig extra melk toe, een theelepel per keer, tot er een dun glazuur ontstaat.
  • Bestrijk de warme kaneelbroodjes met het glazuur en serveer ze meteen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, zoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij deze zoete lekkernij.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch