Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eetlepels gesmolten boter plus extra om te bestrijken
- 4 eetlepels donkere basterdsuiker
- ½ theelepel kaneel
- Snufje zeezout
- 320 gram kant-en-klaar bladerdeeg glutenvrij indien nodig
- Bloem voor het bestuiven
- 50 gram zachte roomkaas
- 60 gram poedersuiker
- 1 eetlepel volle melk plus indien nodig meer
Instructies
- Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bestrijk het met extra gesmolten boter.
- Klop in een kom de boter, basterdsuiker, kaneel en zout glad.
- Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek.
- Vouw dubbel en rol opnieuw uit tot een rechthoek van 23 x 18 cm.
- Bestrijk het deeg met het botermengsel, laat rondom een rand van 5 mm vrij.
- Begin aan een lange kant, rol het deeg op en snijd het in 14 dunne plakken.
- Leg ze met het snijvlak naar boven op het bakpapier in het mandje van de airfryer, verdeel ze gelijkmatig met voldoende tussenruimte.
- Stel de airfryer in op 180°C, de timer op 10 minuten en bak de broodjes goudbruin, knapperig en gaar.
- Herhaal met de overgebleven stukken deeg tot alle broodjes gebakken zijn.
- Maak intussen het glazuur door in een kom de roomkaas, poedersuiker en melk te kloppen.
- Voeg indien nodig extra melk toe, een theelepel per keer, tot er een dun glazuur ontstaat.
- Bestrijk de warme kaneelbroodjes met het glazuur en serveer ze meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, zoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij deze zoete lekkernij.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 10 g