Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 100 gram rauwe garnalen gepeld
- 4 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
- 1 ui gehakt
- 2 grote teentjes knoflook fijngehakt
- 1 wortel geschild en in blokjes
- 50 gram doperwten ontdooid indien bevroren
- 2 middelgrote eieren losgeklopt met een snufje zout
- 400 gram gekookte rijst van de dag ervoor
- 4 lente-uitjes gehakt
- 2 eetlepels lichte sojasaus of naar smaak
Instructies
- Verwijder de zwarte aders uit de garnalen en hak ze grof.
- Zet opzij.
- Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook, wortel en een snufje zout en peper toe.
- Roerbak gedurende 2-3 minuten tot de groenten zacht worden.
- Voeg de garnalen en doperwten toe aan de wok en roerbak tot de garnalen roze beginnen te kleuren.
- Schuif de ingrediënten naar één kant van de wok en voeg wat meer olie toe aan de andere kant.
- Giet de losgeklopte eieren in de olie en roerbak tot bijna gestold.
- Meng ze dan door de rest van de ingrediënten.
- Voeg indien nodig meer olie toe aan de wok en voeg dan de rijst en lente-uitjes toe.
- Breng op smaak met een beetje sojasaus en roerbak nog 3-4 minuten tot de rijst goed doorwarmd is.
- Proef vlak voor het serveren en voeg indien gewenst meer sojasaus toe.
- Opmerking: Dit recept is ideaal om restjes rijst te gebruiken, omdat het minder plakkerig is en dus makkelijker te bakken dan verse gestoomde rijst.
- Zorg ervoor dat restjes rijst in de koelkast bewaard worden en binnen een dag gebruikt worden
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de garnalen ook vervangen door blokjes kip, gebraden varkensvlees of ham, en variëren met groenten zoals paprika, courgette en maïs.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g