Kantonese Gebakken Rijst met Garnalen

Kantonese Gebakken Rijst met Garnalen

Kantonese Gebakken Rijst met Garnalen

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram rauwe garnalen gepeld
  • 4 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 ui gehakt
  • 2 grote teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 wortel geschild en in blokjes
  • 50 gram doperwten ontdooid indien bevroren
  • 2 middelgrote eieren losgeklopt met een snufje zout
  • 400 gram gekookte rijst van de dag ervoor
  • 4 lente-uitjes gehakt
  • 2 eetlepels lichte sojasaus of naar smaak

Instructies

  • Verwijder de zwarte aders uit de garnalen en hak ze grof.
  • Zet opzij.
  • Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, knoflook, wortel en een snufje zout en peper toe.
  • Roerbak gedurende 2-3 minuten tot de groenten zacht worden.
  • Voeg de garnalen en doperwten toe aan de wok en roerbak tot de garnalen roze beginnen te kleuren.
  • Schuif de ingrediënten naar één kant van de wok en voeg wat meer olie toe aan de andere kant.
  • Giet de losgeklopte eieren in de olie en roerbak tot bijna gestold.
  • Meng ze dan door de rest van de ingrediënten.
  • Voeg indien nodig meer olie toe aan de wok en voeg dan de rijst en lente-uitjes toe.
  • Breng op smaak met een beetje sojasaus en roerbak nog 3-4 minuten tot de rijst goed doorwarmd is.
  • Proef vlak voor het serveren en voeg indien gewenst meer sojasaus toe.
  • Opmerking: Dit recept is ideaal om restjes rijst te gebruiken, omdat het minder plakkerig is en dus makkelijker te bakken dan verse gestoomde rijst.
  • Zorg ervoor dat restjes rijst in de koelkast bewaard worden en binnen een dag gebruikt worden

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de garnalen ook vervangen door blokjes kip, gebraden varkensvlees of ham, en variëren met groenten zoals paprika, courgette en maïs.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Zeevruchten
Land van herkomst China