Kapucijnerschotel met saucijsjes

Kapucijnerschotel met saucijsjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 duopak krieltjes à 700 g
  • 4 saucijsjes
  • ½ struik bleekselderij in dunne plakjes
  • ½ pot pastasaus pikant à 620 g
  • 1 blik kapucijners à 800 g uitgelekt en afgespoeld

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan.
  • Bak de krieltjes al omscheppend ± 5 minuten.
  • Leg de saucijsjes tussen de aardappeltjes en braad ze rondom bruin aan.
  • Voeg de bleekselderij en de pastasaus toe en breng alles aan de kook.
  • Stoof het gerecht ± 10 min. op een laag vuur.
  • Spoel intussen de kapucijners in een zeef onder stromend water af.
  • Neem de saucijsjes uit de pan en schep de kapucijners door de groenten.
  • Snijd de saucijsjes in schuine plakken en schep ze erdoor.
  • Warm alles goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Bestrooi met fijngehakte verse peterselie.

Wijnadvies:

rode wijn, Buzet
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees