Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 golden delicious appels
- 50 gram boter
- 3 eetlepels suiker
- Calvados appel eau de vie
Instructies
- Schil de appels en snijd elke appel in zes parten.
- Snijd de bovenkant mooi rond (=tourneren) en maak een lichte inkruising.
- Verwarm de boter in een braadpan en voeg 2 eetlepels suiker toe.
- Laat op zacht vuur de suiker bruin en stroperig worden.
- Voeg de appelpartjes toe en bak ze op zacht vuur gedurende ongeveer 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
- Optioneel: Besprenkel de appels met een beetje calvados voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gecaramelliseerde appel delicatesse als bijgerecht of als heerlijk nagerecht. Geniet van de rijke smaken en de zoete karameltonen!
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g