Karamel-ijs met Espresso en Chocoladekruimels
Equipment
- plastic zak
- Hard voorwerp (bijv. deegroller)
Ingrediënten
- 50 g Maltesers chocoladekogels
- 8 bollen karamelroomijs
- 4 kopjes hete espressokoffie
Instructies
- Doe de chocoladekogels in een afgesloten plastic zak en breek ze met een hard voorwerp in grove kruimels.
- Schep in elk glas 2 bollen karamelroomijs.
- Schenk de hete koffie over het ijs.
- Strooi de chocoladekruimels over de koffie en het ijs.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een heerlijke afsluiting van de maaltijd verdient een zoete wijn zoals een Moscato d'Asti. Deze licht mousserende wijn met zijn frisse en fruitige smaak vormt een perfecte combinatie met de zoete karamel en de intense espresso.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g