Karameliseerde Gebakken Witlof met Citroen en Suiker
Een heerlijk bijgerecht met een subtiele balans tussen zoet en zuur: gebakken witlof met karamel en citroen.
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 50 g boter
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels citroensap
- Naar smaak zout
- Naar smaak peper
Instructies
- Snijd de kern uit de witlofstruikjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.
- Halveer de struikjes witlof.
- Verhit de boter in een koekenpan en voeg de suiker, citroensap, peper en zout toe.
- Bak de witlofhelften in de pan en laat ze 5 minuten goudbruin karameliseren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een frisse Chardonnay om de zoete en zure smaken te accentueren.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 2 g | Vet: 13 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g