Karameliseerde Gebakken Witlof met Citroen en Suiker

Karameliseerde Gebakken Witlof met Citroen en Suiker

Een heerlijk bijgerecht met een subtiele balans tussen zoet en zuur: gebakken witlof met karamel en citroen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 50 g boter
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels citroensap
  • Naar smaak zout
  • Naar smaak peper

Instructies

  • Snijd de kern uit de witlofstruikjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.
  • Halveer de struikjes witlof.
  • Verhit de boter in een koekenpan en voeg de suiker, citroensap, peper en zout toe.
  • Bak de witlofhelften in de pan en laat ze 5 minuten goudbruin karameliseren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een frisse Chardonnay om de zoete en zure smaken te accentueren.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 2 g | Vet: 13 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch