Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 st schouderkarbonade
- 500 gram tomaten
- 1 rode paprika
- 1 st ui
- 3 tenen knoflook
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- zou peper
Instructies
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan.
- Bak de karbonades rondom aan.
- Haal ze uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
- Voeg nog een scheutje olie aan de pan toe en fruit de ui.
- Zodra deze glazig is voeg dan de tomaten, paprika en knoflook toe.
- Voeg de peterselie toe, maar houd wat achter voor garnering.
- Roer het geheel goed door.
- Zet het vuur lager en laat 45 minuten stoven.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe na de stooftijd de karbonades terug in de pan en verwarm gedurende 5 minuten goed door.
- Verdeel de karbonades met de saus over de borden.
- Garneer met de achter gehouden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gekookte aardappel bij.