Karbonade in rode saus

Karbonade in rode saus

Karbonade in rode saus

Porties: + personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 st schouderkarbonade
  • 500 gram tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 st ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie
  • zou peper

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan.
  • Bak de karbonades rondom aan.
  • Haal ze uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
  • Voeg nog een scheutje olie aan de pan toe en fruit de ui.
  • Zodra deze glazig is voeg dan de tomaten, paprika en knoflook toe.
  • Voeg de peterselie toe, maar houd wat achter voor garnering.
  • Roer het geheel goed door.
  • Zet het vuur lager en laat 45 minuten stoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe na de stooftijd de karbonades terug in de pan en verwarm gedurende 5 minuten goed door.
  • Verdeel de karbonades met de saus over de borden.
  • Garneer met de achter gehouden peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er gekookte aardappel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees