Karbonade met gebakken ananas

Karbonade met gebakken ananas

Karbonade met gebakken ananas

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Marineertijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades
  • 2 schijven ananas
  • 1 eetlepel(s) Provençaalse kruiden
  • 1 tl Colombo kruiden
  • olijfolie
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 5 cl rum
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Strooi de Provençaalse en de Colombo kruiden aan beide zijden over de karbonades.
  • Giet een eetlepel olie over de karbonades en laat 2 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de karbonades aan beide zijden aan.
  • Bestrooi met wat zout en peper.
  • Verhit in een andere koekenpan een eetlepel olie en de boter en bak de ananasschijven aan beide zijden.
  • Bestrooi met een klein beetje colombokruiden, de rum en 2 el ananassap.
  • Leg de karbonades in een ovenschaal.
  • Leg de ananasschijven op de karbonades.
  • Giet het bakvocht van de ananas over de karbonades met het citroensap.
  • Zet de schaal in de oven en laat nog 12 tot 15 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de karbonades.
  • Serveer en geef er b.v. gebakken aardappels bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Varkensvlees