Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten en plakjes.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons zo’n 6 minuten.
- Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze warm.
- Veeg de pan schoon en verhit de rest van de boter met de olie.
- Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 4 à 5 minuten per zijde mooi bruin.
- Verlaag het vuur en laat ze nog een minuut of 10 nagaren.
- Haal de karbonades uit de pan en houd warm.
- Fruit de ui in dezelfde pan en voeg de tomatenpuree toe.
- Voeg de Madera en de kalfsfond toe.
- Voeg de champignons toe en laat 5 minuten inkoken.
- Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken aardappelen of een puree.