Karbonade met Madeira saus

Karbonade met Madera-saus

Karbonade met Madeira saus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 250 gram champignons
  • 2 uien
  • 15 cl madera
  • 1 kl tomatenpuree
  • 15 cl kalfsfond
  • 50 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten en plakjes.
  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons zo’n 6 minuten.
  • Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze warm.
  • Veeg de pan schoon en verhit de rest van de boter met de olie.
  • Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 4 à 5 minuten per zijde mooi bruin.
  • Verlaag het vuur en laat ze nog een minuut of 10 nagaren.
  • Haal de karbonades uit de pan en houd warm.
  • Fruit de ui in dezelfde pan en voeg de tomatenpuree toe.
  • Voeg de Madera en de kalfsfond toe.
  • Voeg de champignons toe en laat 5 minuten inkoken.
  • Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gebakken aardappelen of een puree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees