Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- oven met grill stand
Ingrediënten
- 1 schouderkarbonade
- 1 ui
- 1 blik tomatenblokjes
- 3 el olijfolie
- zout
- 1 tl paprikapoeder
- 50 gram Gruyère kaas geraspt
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2,5 cl witte wijn
- blaadjes basilicum
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Laat in een steelpan de tomatenblokjes met de oregano, zout, peper en het paprikapoeder inkoken.
- Bak op hoog vuur intussen de karbonade op aan beide zijden.
- Verwarm de oven voor op de grill stand op 200°
- Maak de ui schoon en snijd in ringen.
- Verhit een el. olie in een koekenpan en fruit de ui ringen aan.
- Haal de karbonade uit de pan deglaceer met de witte wijn.
- Schraap eventuele aanbaksel met een houten lepel los.
- Doe dit bij het tomatenmengsel.
- Leg de uienring op een ovenvast plaatje of in een ovenschaal.
- Leg hierop de karbonade en bestrooi met de twee soorten kaas.
- Zet in de oven laat de kaas mooi smelten
- Haal de schaal uit oven, strooi er wat blaadjes basilicum over en serveer met bv. tagliatelle.