Karbonade met twee soorten kaas

Karbonade met twee soorten kaas

Karbonade met twee soorten kaas

Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schouderkarbonade
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gram Gruyère kaas geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2,5 cl witte wijn
  • blaadjes basilicum
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Laat in een steelpan de tomatenblokjes met de oregano, zout, peper en het paprikapoeder inkoken.
  • Bak op hoog vuur intussen de karbonade op aan beide zijden.
  • Verwarm de oven voor op de grill stand op 200°
  • Maak de ui schoon en snijd in ringen.
  • Verhit een el. olie in een koekenpan en fruit de ui ringen aan.
  • Haal de karbonade uit de pan deglaceer met de witte wijn.
  • Schraap eventuele aanbaksel met een houten lepel los.
  • Doe dit bij het tomatenmengsel.
  • Leg de uienring op een ovenvast plaatje of in een ovenschaal.
  • Leg hierop de karbonade en bestrooi met de twee soorten kaas.
  • Zet in de oven laat de kaas mooi smelten
  • Haal de schaal uit oven, strooi er wat blaadjes basilicum over en serveer met bv. tagliatelle.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Varkensvlees