Karbonade & Pruimen Stoofschotel met Bladerdeegkorst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg schouderkarbonades
  • 3 eetlepels olie
  • 4 pruimen
  • gr verse tijm
  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid

Instructies

  • Snijd het bot uit de schouderkarbonades en snijd het vlees in grote dobbelstenen.
  • Wrijf de blokjes in met zout en peper.
  • Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de stukjes karbonade tot ze bruin beginnen te kleuren.
  • Snijd ondertussen de pruimen in stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep de tijm en de pruimen door het vlees en bak op hoog vuur nog 3 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een egale plak die net iets groter is dan de ovenschaal.
  • Schep het vleesmengsel in de ingevette ovenschaal en leg de plak bladerdeeg losjes over de schaal.
  • Druk hem bij de randjes goed aan.
  • Plaats de schaal 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin en opgebold is.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer met vers brood.
  • Als je geen zin hebt om het stukje bot uit de schouderkarbonades te halen, kun je ook varkensfiletlapjes gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Stoofpot
Land van herkomst Nederland