Karbonades met ananaspiccalilly
Sappige schouderkarbonades geserveerd met een zelfgemaakte, zoetzure ananaspiccalilly met een vleugje gember, mosterd en specerijen.
Equipment
- Kleine pan
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de ananas in kleine stukjes.
- Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ± 20 minuten aan
- beide kanten bruin en gaar.
- Roer intussen de mosterd, de koenjit, het kerriepoeder en de suiker door
- elkaar.
- Breng de azijn aan de kook en roer het mosterdmengsel erdoor.
- Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water en bind het mosterdmengsel hiermee.
- Neem de saus van het vuur en roer de ananas erdoor.
- Breng de piccalilly op smaak met ± 1/2 theelepel zout en laat hem tot lauw afkoelen.
- Schep het vlees op 2 borden en schep de piccalilly ernaast.
- Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes met honing en geitenkaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes met honing en geitenkaas.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn met een licht zoetje, zoals een halfdroge Riesling of een Gewürztraminer, past goed bij de zoetzure smaken van de piccalilly.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 30 g