Karbonades met ananaspiccalilly

Gebakken schouderkarbonades geserveerd met een zelfgemaakte ananaspiccalilly met mosterd, kurkuma en gember, gepresenteerd op een houten tafel met bijpassende ingrediënten zonder zichtbare etiketten.

Karbonades met ananaspiccalilly

Sappige schouderkarbonades geserveerd met een zelfgemaakte, zoetzure ananaspiccalilly met een vleugje gember, mosterd en specerijen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl azijn
  • 4 schijven ananas vers of uit blik
  • 25 gram boter
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel koenjit kurkuma
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • 2 schouderkarbonades
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout ongeveer ½ theelepel, naar smaak

Instructies

  • Snijd de ananas in kleine stukjes.
  • Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ± 20 minuten aan
  • beide kanten bruin en gaar.
  • Roer intussen de mosterd, de koenjit, het kerriepoeder en de suiker door
  • elkaar.
  • Breng de azijn aan de kook en roer het mosterdmengsel erdoor.
  • Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water en bind het mosterdmengsel hiermee.
  • Neem de saus van het vuur en roer de ananas erdoor.
  • Breng de piccalilly op smaak met ± 1/2 theelepel zout en laat hem tot lauw afkoelen.
  • Schep het vlees op 2 borden en schep de piccalilly ernaast.
  • Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes met honing en geitenkaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes met honing en geitenkaas.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn met een licht zoetje, zoals een halfdroge Riesling of een Gewürztraminer, past goed bij de zoetzure smaken van de piccalilly.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden