Kastanjepuree Royale

Royale de puree de marrons
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Vier beboterde vormpjes
  • Au bain-marie pan

Ingrediënten

  • 50 g kastanjepuree
  • 2 el bouillon
  • 2 eieren
  • Poedersuiker

Instructies

  • Voeg de bouillon toe aan de kastanjepuree samen met een snufje poedersuiker.
  • Klop de dooiers los en voeg ze toe aan het mengsel van kastanjepuree.
  • Giet het mengsel in de beboterde vormpjes en pocheer dit au bain-marie tot de compositie gestold is, dit vergt 40 à 45 minuten.
  • Laat buiten de bain-marie afkoelen alvorens te storten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een volle, zoete witte wijn zoals een Sauternes past goed bij dit voorgerecht. De rijke, fruitige tonen van de wijn zullen mooi contrasteren met de subtiele smaak van de kastanjepuree royale.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 5 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm