Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kruid de kalkoen met peper en zout, vul de buikholte op met peterselie en dragonstengels en geef het vlees aan beide zijden een bruin kleurtje.
- Voeg er 4 kopjes water bij en laat de kalkoen in een op 180°C voorverwarmde oven verder garen.
- Besprenkel regelmatig met de braadsappen.
- Haal de kalkoen na ± 1 uur uit de oven.
- Giet het braadvocht in een kookpot, voeg er het citroensap bij en laat het goed doorkoken.
- De room wordt eveneens goed doorgekookt.
- Bind de saus, kruid met peper en zout en haal haar door een zeef.
- Meng de met room opgeloste eigelen met de saus; daarna mag de saus niet meer koken.
- Voeg op het eind de gehakte peterselie en de dragon toe en roer goed.
- Verdeel de kalkoen met uw scherpste mes in porties en oversaus ze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte aardappelen en worteltjes in boter.