Kempische kalkoen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote kalkoen
  • peper
  • zout
  • 80 gr boter
  • 80 gr peterselie
  • 80 gr dragon
  • 4 eigelen
  • water
  • bruine fond
  • citroensap
  • maïszetmeel
  • ¼ liter room

Instructies

  • Kruid de kalkoen met peper en zout, vul de buikholte op met peterselie en dragonstengels en geef het vlees aan beide zijden een bruin kleurtje.
  • Voeg er 4 kopjes water bij en laat de kalkoen in een op 180°C voorverwarmde oven verder garen.
  • Besprenkel regelmatig met de braadsappen.
  • Haal de kalkoen na ± 1 uur uit de oven.
  • Giet het braadvocht in een kookpot, voeg er het citroensap bij en laat het goed doorkoken.
  • De room wordt eveneens goed doorgekookt.
  • Bind de saus, kruid met peper en zout en haal haar door een zeef.
  • Meng de met room opgeloste eigelen met de saus; daarna mag de saus niet meer koken.
  • Voeg op het eind de gehakte peterselie en de dragon toe en roer goed.
  • Verdeel de kalkoen met uw scherpste mes in porties en oversaus ze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gekookte aardappelen en worteltjes in boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst België