Pittige Kerrieburgers met Romige Mangosaus

Haarscherpe afbeelding van een enkele kerrieburger in een broodje met sla en kruiden, geserveerd met romige mangosaus in een kommetje ernaast en licht over de burger gedruppeld. Afgewerkt met verse koriander op een rustieke houten tafel.

Pittige Kerrieburgers met Romige Mangosaus

Ontdek een heerlijke variant op de klassieke burger met dit kerrieburgers recept. De hamburgers zijn gekruid met milde kerrie en worden geserveerd met een frisse, zoete mangosaus. Deze curry burgers zijn perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd en verrassen iedereen met hun unieke smaakprofiel.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
!ndicatie € 3,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 klein ei
  • 200 g gehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • ½ zakje kruidenmix voor hamburgers
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 4 eetlepels mangochutney
  • 8 blaadjes sla
  • slaolie
  • 2 eetlepels yoghurt

Instructies

  • Meng het gehakt in een kom met het ei, de kruidenmix en het kerriepoeder.
  • Vorm er vier ballen van en druk die plat tot hamburgers.
  • Meng in een apart kommetje de mangochutney met de yoghurt tot een saus.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Bestrijk de kerrieburgers met een beetje slaolie en grill ze in ongeveer 6 minuten gaar, vlak onder de grill.
  • Keer ze tussentijds eenmaal en bestrijk ze opnieuw met olie.
  • Snijd intussen de hamburgerbroodjes open en laat de open kanten onder de hete grill goudbruin roosteren.
  • Beleg de broodjes met de sla en de kerrieburgers en schep de saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

De hamburgers met kerrie kunnen ook zonder broodjes worden geserveerd. Combineer ze dan met bijvoorbeeld gekookte rijst en een frisse salade voor een lichtere maaltijd. De hamburgers met mangosaus zijn ook heerlijk koud als onderdeel van een picknick.
 

Wijnadvies

Bij de zoete en kruidige smaken van dit gerecht past een wijn die fruitigheid en zuren combineert. Een licht zoete Riesling of een droge, maar fruitige Sauvignon Blanc zijn goede keuzes die de smaken van de gehaktburger mooi in balans brengen.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Broodjes / Fruit / Hoofdgerechten / Saus / Vlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Barbecue