Pittige Kerrieburgers met Romige Mangosaus
Ontdek een heerlijke variant op de klassieke burger met dit kerrieburgers recept. De hamburgers zijn gekruid met milde kerrie en worden geserveerd met een frisse, zoete mangosaus. Deze curry burgers zijn perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd en verrassen iedereen met hun unieke smaakprofiel.
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 1 klein ei
- 200 g gehakt
- 4 hamburgerbroodjes
- ½ zakje kruidenmix voor hamburgers
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 4 eetlepels mangochutney
- 8 blaadjes sla
- slaolie
- 2 eetlepels yoghurt
Instructies
- Meng het gehakt in een kom met het ei, de kruidenmix en het kerriepoeder.
- Vorm er vier ballen van en druk die plat tot hamburgers.
- Meng in een apart kommetje de mangochutney met de yoghurt tot een saus.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Bestrijk de kerrieburgers met een beetje slaolie en grill ze in ongeveer 6 minuten gaar, vlak onder de grill.
- Keer ze tussentijds eenmaal en bestrijk ze opnieuw met olie.
- Snijd intussen de hamburgerbroodjes open en laat de open kanten onder de hete grill goudbruin roosteren.
- Beleg de broodjes met de sla en de kerrieburgers en schep de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
De hamburgers met kerrie kunnen ook zonder broodjes worden geserveerd. Combineer ze dan met bijvoorbeeld gekookte rijst en een frisse salade voor een lichtere maaltijd. De hamburgers met mangosaus zijn ook heerlijk koud als onderdeel van een picknick.Wijnadvies
Bij de zoete en kruidige smaken van dit gerecht past een wijn die fruitigheid en zuren combineert. Een licht zoete Riesling of een droge, maar fruitige Sauvignon Blanc zijn goede keuzes die de smaken van de gehaktburger mooi in balans brengen.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 12 g
