Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 200 g kersen ontpit
- 150 g crème fraîche
- 150 g marsepein geraspt
- 75 g poedersuiker
- 12 walnoten grof gehakt
- 1 theelepel limoenschil liefst biologisch
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
- Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk stevig aan.
- Meng de crème fraîche met de limoenschil en de poedersuiker en bestrijk het deeg ermee, tot aan de rand.
- Beleg gelijkmatig met kersen en gehakte walnoten, en bestrooi met de geraspte marsepein.
- Bak in het onderste gedeelte van de oven gedurende 15-20 minuten tot het knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g