Flammkuchen met kersen en marsepein

Kersen-Marsepein Flammkuchen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 200 g kersen ontpit
  • 150 g crème fraîche
  • 150 g marsepein geraspt
  • 75 g poedersuiker
  • 12 walnoten grof gehakt
  • 1 theelepel limoenschil liefst biologisch

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk stevig aan.
  • Meng de crème fraîche met de limoenschil en de poedersuiker en bestrijk het deeg ermee, tot aan de rand.
  • Beleg gelijkmatig met kersen en gehakte walnoten, en bestrooi met de geraspte marsepein.
  • Bak in het onderste gedeelte van de oven gedurende 15-20 minuten tot het knapperig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Nagerecht - Dessert / Pizza
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch