Kersencake

Kersencake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gr boter of margarine
  • 125 gr suiker
  • 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 500 gr kersen
  • 1 eiwit
  • 50 gr suiker
  • 1 eidooier
  • 50 gr bloem
  • ½ tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Roer boter, suiker en eieren zolang dat het een lichtgele schuimige massa wordt.
  • Meng de bloem en bakpoeder goed en voeg dit toe aan de botermassa.
  • Klop het stevig tot het luchtig is.
  • Vul een ingevette springvorm met het beslag.
  • Was de kersen, verwijder pitten en stelen en leg ze op het beslag.
  • Sla het eiwit met een beetje suiker zeer stijf, klop er de dooier door en tot slot bloem en bakpoeder.
  • Giet het mengsel over de kersen en bak de cake 60-70 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit