Kersenmuffins met Glazuur en Wijngums
Deze luchtige kersenmuffins met een zoete glazuurlaag en een vrolijke wijngum zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 1 potje kersen netto 185 g, uitgelekt en gehalveerd
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt zout
- 175 g poedersuiker
- 16 kersenwijngums
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Giet de kersen af en vang het sap op in een kommetje.
- Laat de kersen goed uitlekken en snijd ze doormidden.
- Plaats 16 muffinvormpjes op een bakplaat.
- Klop de boter en suiker met een mixer tot een romig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix steeds tot een glad beslag.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met een mespunt zout in een andere kom en spatel het voorzichtig door het beslag.
- Schep de gehalveerde kersen door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul ze tot de helft.
- Bak de muffins 25 minuten in het midden van de oven.
- Zet de oven uit en laat de muffins nog 5 minuten in de oven staan.
- Laat de muffins volledig afkoelen op een rooster.
- Meng de poedersuiker met 3 eetlepels kersensap tot een dik glazuur.
- Verdeel een eetlepel glazuur over elke muffin en strijk het voorzichtig uit.
- Druk een kersenwijngum op elke muffin en laat het glazuur 1 uur uitharden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze muffins als feestelijke traktatie met een kop thee of koffie.Wijnadvies:
Een frisse Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van de muffins en het fruitige kersenglazuur.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g