Kersenvlaai

Kersenvlaai

Kersenvlaai

Ik had nog wat kersen over van mijn kersen kruimelcake dus heb ik nog een klein kersenvlaaitje gemaakt. Je haalt er 4 royale of 8 normale stukjes uit.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 15 gram verse of 8 gr droge gist
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 3 gram zout
  • Kersen op sap
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en kneed goed door tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg ca 1 uur rijzen op een tochtvrije warme plaats.
  • Rol daarna het deeg uit tot een ronde lap en leg de lap over de ingevette vorm.
  • Druk voorzichtig aan en rol de randen met de deegroller af.
  • Prik gaatjes in de bodem.
  • Neem het sap van de kersen en breng dit met suiker naar smaak aan de kook.
  • Bind de saus met een bindmiddel naar keuze en voeg de kersen toe.
  • Roer door en vul de bodem met de kersen.
  • Neem het overtollige deeg en kneed opnieuw een bol, rol uit tot een lap en leg in de taartenraster, duw aan en haal de raster uit elkaar.
  • Je hebt nu de latjes in een stuk voor je vlaai te bedekken.
  • Heb je geen taartenraster ?
  • Neem een scherp mes en snijd smalle repen en leg deze op de vlaai.
  • Strijk af met wat losgeklopt eigeel met een scheutje water en bak de vlaai nu af in 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 190°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Taart
Land van herkomst België