Kersenvlaai
Ik had nog wat kersen over van mijn kersen kruimelcake dus heb ik nog een klein kersenvlaaitje gemaakt. Je haalt er 4 royale of 8 normale stukjes uit.
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 15 gram verse of 8 gr droge gist
- 50 ml melk
- 1 ei
- 75 gram boter
- 25 gram witte basterdsuiker
- 3 gram zout
- Kersen op sap
- suiker naar smaak
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en kneed goed door tot een soepel deeg.
- Laat het deeg ca 1 uur rijzen op een tochtvrije warme plaats.
- Rol daarna het deeg uit tot een ronde lap en leg de lap over de ingevette vorm.
- Druk voorzichtig aan en rol de randen met de deegroller af.
- Prik gaatjes in de bodem.
- Neem het sap van de kersen en breng dit met suiker naar smaak aan de kook.
- Bind de saus met een bindmiddel naar keuze en voeg de kersen toe.
- Roer door en vul de bodem met de kersen.
- Neem het overtollige deeg en kneed opnieuw een bol, rol uit tot een lap en leg in de taartenraster, duw aan en haal de raster uit elkaar.
- Je hebt nu de latjes in een stuk voor je vlaai te bedekken.
- Heb je geen taartenraster ?
- Neem een scherp mes en snijd smalle repen en leg deze op de vlaai.
- Strijk af met wat losgeklopt eigeel met een scheutje water en bak de vlaai nu af in 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 190°C.