Kerstboomkoekjes met Anijs en Basterdsuiker
Deze heerlijke kerstboomkoekjes met een subtiele anijssmaak zijn perfect voor de feestdagen. Versier ze met glazuur of snoepjes voor een extra feestelijke touch!
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 90 g lichte basterdsuiker
- 3 verkruimelde anijsblokjes
- Mespunt zout
- 1 ei
- 120 g boter
Instructies
Deeg maken:
- Meng bloem met zelfrijzend bakmeel, suiker en zout.
- Klop het ei los en roer de helft ervan door het bloemmengsel.
- Snijd de boter met twee messen door het mengsel tot het een korrelig deeg wordt.
- Kneed vervolgens met koele handen tot een soepel deeg.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Voorverwarmen:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
Uitrollen en uitsteken:
- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik.
- Steek of snijd koekjes uit het deeg.
- Maak aan de bovenkant van elk koekje met een dik rietje een gaatje.
Bestrijken en bakken:
- Leg de koekjes met tussenruimte op een bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
- Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Steek de koekjes direct voorzichtig los en laat ze afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ophangen:
Haal een lint door de gaatjes en hang de koekjes op.Tip:
Voor een extra feestelijke touch kunt u de koekjes versieren met glazuur, snoepjes en musket nadat ze uit de oven komen.In dat geval hoeft u de koekjes niet voor het bakken met losgeklopt ei te bestrijken.
Wijnadvies:
Deze kerstboomkoekjes passen perfect bij een kopje warme chocolademelk of een glaasje glühwein voor de volwassenen.Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 6 g