Kerstkransjes
Serveer deze heerlijke kerstkransjes bij een feestelijke kerstkoffie of thee. Je kunt ze ook als cadeautje verpakken voor vrienden en familie!
Equipment
- Uitsteekvorm met een diameter van 4 cm
- Uitsteekvorm met een diameter van 1 cm
Ingrediënten
- 200 gram boter
- 140 gram basterdsuiker
- 10 gram melk
- 4 gram zout
- 4 gram bakpoeder
- Rasp van 1 limoen
- 300 gram gezeefde bloem
- 1 ei losgeklopt met een eetlepel water
- Amandelen of amandelstiften
- 100 gram suiker
Instructies
- Meng de boter met de basterdsuiker, melk en zout.
- Roer de limoenrasp erdoorheen.
- Kneed vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor.
- Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
- Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte.
- Hoe dunner, hoe lekkerder.
- Bestrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften.
- Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.
- Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm.
- Voor het rondje in het midden van het koekje gebruik je de kleine uitsteekvorm.
- Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).
- Bak ze in een voorverwarmde oven op boven-onderwarmte op 160°C gedurende ongeveer 20 minuten.