Kerstkransjes van Astrid Veltman

Kerstkransjes van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 125 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram amandelen ontvelde
  • 125 gram honing
  • melk
  • zout
  • 1 mespuntje kruidnagel gemalen
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 mespuntje koriander

Instructies

  • Roer het ei met de suiker schuimig en roer er dan de bloem, het bakpoeder, zout en de even met de specerijen verwarmde honing door.
  • Kneed het deeg, zet het een half uurtje koud weg en rol het dan tot een niet te dunne lap uit.
  • Steek hier kransjes uit en druk in elk kransje 5 amandeltjes.
  • Bestrijk ze met melk.
  • Leg ze op een beboterd bakblik en zet dit 15-20 minuten middenin een matigwarme oven (160°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst