Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 75 g rozijnen
- 75 g cranberrys gedroogde gezoete
- 50 g walnoten gebroken
- 20 blaadjes basilicum
- 1 tl. Citroenrasp
- 15 g zout
- 450 gram witte bloem
- 12 g gedroogde gist
- 125 g kastanje puree gezoete
- ½ dl rum
- 50 g boter
- 200 g amandelspijs
- 1 ei
- poedersuiker
Instructies
- In een kom heet water de rozijnen ca. 5 minuten weken en daarna afgieten.
- Vervolgens droogdeppen met keukenpapier.
- In een andere kom de bloem, zout en het gist mengen.
- Een kuiltje maken en daarin 2½ dl lauw water boter en de rum goed mengen en kneden.
- Meng de citroenrasp en de kastanjepuree en voeg dit toe aan het deeg.
- Blijven kneden tot een soepel deeg ontstaat.
- Vervolgens toevoegen: krenten, basilicum en de cranberry en het geheel tot een bal kneden.
- 10 minuten laten rusten met een doek erover.
- Dan even kort doorkneden en in 5 ballen verdelen.
- Laten rijzen in de combi steamer in 10 min. met 100% vocht en op 45 graden.
- Intussen bakplaat invetten en bestrooien met bloem.
- Deeg langwerpig vormen en uitdrukken tot 3 cm dikte.
- In het midden met houten lepel brede gleuf maken.
- Hierin de amandelspijs in rolletjes leggen.
- Deeg dubbelslaan, bovenste gedeelte iets kleiner dan het onderste gedeelte en bestrijken met ei.
- Op bakplaat leggen en Ca. 30 minuten laten rijzen met 100% vocht en op 45 graden.
- Het geheel in de combi-sttomoven laten staan en in 30 min. afbakken op een temperatuur van 200 graden met 30% vocht.
- De stol is gaar als hij hol klinkt als erop getikt wordt.
- Op de bakplaat laten afkoelen en dik bestrooien met gezeefde poedersuiker.