Kerststolletje met cranberry basilicum en kastanje

Kerststolletje met cranberry basilicum en kastanje

Kerststolletje met cranberry basilicum en kastanje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g rozijnen
  • 75 g cranberrys gedroogde gezoete
  • 50 g walnoten gebroken
  • 20 blaadjes basilicum
  • 1 tl. Citroenrasp
  • 15 g zout
  • 450 gram witte bloem
  • 12 g gedroogde gist
  • 125 g kastanje puree gezoete
  • ½ dl rum
  • 50 g boter
  • 200 g amandelspijs
  • 1 ei
  • poedersuiker

Instructies

  • In een kom heet water de rozijnen ca. 5 minuten weken en daarna afgieten.
  • Vervolgens droogdeppen met keukenpapier.
  • In een andere kom de bloem, zout en het gist mengen.
  • Een kuiltje maken en daarin 2½ dl lauw water boter en de rum goed mengen en kneden.
  • Meng de citroenrasp en de kastanjepuree en voeg dit toe aan het deeg.
  • Blijven kneden tot een soepel deeg ontstaat.
  • Vervolgens toevoegen: krenten, basilicum en de cranberry en het geheel tot een bal kneden.
  • 10 minuten laten rusten met een doek erover.
  • Dan even kort doorkneden en in 5 ballen verdelen.
  • Laten rijzen in de combi steamer in 10 min. met 100% vocht en op 45 graden.
  • Intussen bakplaat invetten en bestrooien met bloem.
  • Deeg langwerpig vormen en uitdrukken tot 3 cm dikte.
  • In het midden met houten lepel brede gleuf maken.
  • Hierin de amandelspijs in rolletjes leggen.
  • Deeg dubbelslaan, bovenste gedeelte iets kleiner dan het onderste gedeelte en bestrijken met ei.
  • Op bakplaat leggen en Ca. 30 minuten laten rijzen met 100% vocht en op 45 graden.
  • Het geheel in de combi-sttomoven laten staan en in 30 min. afbakken op een temperatuur van 200 graden met 30% vocht.
  • De stol is gaar als hij hol klinkt als erop getikt wordt.
  • Op de bakplaat laten afkoelen en dik bestrooien met gezeefde poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Feestdagen etc Kerst