Kievitsbonen met Spek en Ui (West-Brabants)
Een traditioneel West-Brabants gerecht van kievitsbonen, spek en ui, een hartige en smaakvolle maaltijd.
Instructies
- Was de bonen en week ze minstens 12 uur in ruim water.
- Kook de bonen in het weekwater zonder zout in ± 1 uur gaar.
- Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak ze uit.
- Haal de spekjes uit het vet.
- Snijd de uien in schijven en bak ze gaar en bruin in een deel van het spekvet.
- Giet een deel van het bonenwater af.
- Voeg de rest van het bonenwater toe aan de uien en de gebakken spekjes.
- Warm alles goed door en breng op smaak met peper, zout en azijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer zonder aardappelen.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g