Kikkererwten met Spinazie, Geroosterde Tomaat en Pistachenoten
Ingrediënten
- 250 g cherrytomaten
- 1 eetlepel olijfolie met citroenaroma
- 28 g gepelde pistachenoten grof gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 400 g kikkererwten uit blik of pot, uitgelekt
- 300 g panklare spinazie
- 7,5 g verse basilicum grof gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Leg de cherrytomaten op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie met citroenaroma.
- Schuif de bakplaat met de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze gedurende 3-5 minuten tot ze openknappen.
- Rooster de pistachenoten goudbruin in een droge koekenpan.
- Leg ze vervolgens op een bord om af te koelen.
- Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes gedurende 2-3 minuten.
- Voeg de gemalen komijn toe en bak deze kort mee.
- Schep de kikkererwten erdoor en bak ze 5 minuten zachtjes mee.
- Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend iets slinken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het kikkererwten-spinaziemengsel in grote kommen en leg de geroosterde tomaatjes erbovenop.
- Strooi de geroosterde pistachenoten en verse basilicum eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met versgebakken knapperig brood of als bijgerecht bij gegrilde groenten of aardappelen