Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer
Geniet van deze decadent lekkere Kinder Bueno cheesecake, perfect gebakken in de airfryer. Een onweerstaanbare traktatie voor elke gelegenheid!
Equipment
- magnetron
- mes
- Springvorm (24 cm voor XL, 20 cm voor Viva, recept aanpassen)
Ingrediënten
- 200 g chocolate chip cookies
- 70 g ongezouten roomboter
- 700 g MonChou
- 8 pakjes Kinder Bueno 16 reepjes
- 150 g witte basterdsuiker
- 3 eieren + 2 eidooiers
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- 1 reep pure chocolade
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 160°C.
- Verkruimel de chocolate chip cookies en meng met de gesmolten roomboter.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter.
- Verspreid het koekjesmengsel over de bodem en druk stevig aan.
- Bak dit 9 minuten in de voorverwarmde airfryer.
- Laat daarna afkoelen en verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180°C.
- Mix de MonChou in een kom tot een glad mengsel.
- Open 5 pakjes Kinder Bueno (10 reepjes) en stamp ze plat in een kommetje.
- Verwarm de gesmolten Bueno's een minuutje in de magnetron.
- Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe aan de MonChou en meng goed.
- Voeg vervolgens de gesmolten Kinder Bueno toe en mix opnieuw.
- Voeg de twee eidooiers en de overige eieren toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
- Roer als laatste de crème fraîche erdoor.
- Giet het mengsel in de springvorm en bak 10 minuten in de airfryer op 180°C.
- Haal de cheesecake uit de airfryer en verlaag de temperatuur naar 80°C.
- Maak voorzichtig de randen van de cheesecake los met een mes en bak nog eens 40-45 minuten.
- Zet de airfryer uit en laat de cheesecake afkoelen met de deur op een kiertje.
- Laat daarna verder afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur.
- Smelt de helft van de pure chocolade en drizzle deze over de cheesecake.
- Versier met stukjes van de resterende Kinder Buenos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 35 g