Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer
Geniet van deze decadent lekkere Kinder Bueno cheesecake, perfect gebakken in de airfryer. Een onweerstaanbare traktatie voor elke gelegenheid!
Porties:
8
(inclusief afkoelen)
1
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
kom
magnetron
mes
mixer
Spatel
Springvorm (24 cm voor XL, 20 cm voor Viva, recept aanpassen)
Ingrediënten
▢
200
g
chocolate chip cookies
▢
70
g
ongezouten roomboter
▢
700
g
MonChou
▢
8
pakjes
Kinder Bueno
16 reepjes
▢
150
g
witte basterdsuiker
▢
3
eieren + 2 eidooiers
▢
2
el
zelfrijzend bakmeel
▢
1
reep
pure chocolade
▢
125
ml
crème fraîche
Instructies
Verwarm de airfryer voor op 160°C.
Verkruimel de chocolate chip cookies en meng met de gesmolten roomboter.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter.
Verspreid het koekjesmengsel over de bodem en druk stevig aan.
Bak dit 9 minuten in de voorverwarmde airfryer.
Laat daarna afkoelen en verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180°C.
Mix de MonChou in een kom tot een glad mengsel.
Open 5 pakjes Kinder Bueno (10 reepjes) en stamp ze plat in een kommetje.
Verwarm de gesmolten Bueno's een minuutje in de magnetron.
Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe aan de MonChou en meng goed.
Voeg vervolgens de gesmolten Kinder Bueno toe en mix opnieuw.
Voeg de twee eidooiers en de overige eieren toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
Roer als laatste de crème fraîche erdoor.
Giet het mengsel in de springvorm en bak 10 minuten in de airfryer op 180°C.
Haal de cheesecake uit de airfryer en verlaag de temperatuur naar 80°C.
Maak voorzichtig de randen van de cheesecake los met een mes en bak nog eens 40-45 minuten.
Zet de airfryer uit en laat de cheesecake afkoelen met de deur op een kiertje.
Laat daarna verder afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur.
Smelt de helft van de pure chocolade en drizzle deze over de cheesecake.
Versier met stukjes van de resterende Kinder Buenos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Feestdagen etc
Verjaardag