Kip-Broccoli Ovenschotel met Romige Champignonsaus
Deze smeuïge ovenschotel combineert malse kip, broccoli en kastanjechampignons in een romige knoflooksaus. Heerlijk met notenrijst en een frisse salade!
Ingrediënten
- 1 middelgrote broccoli in roosjes
- 1 bundeltje lente-ui fijngesneden
- 1 bakje kastanjechampignons in plakjes
- 1 blik onverdunde champignonsoep
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden
- 300 g kipfilet in blokjes
Instructies
- Bak de lente-ui en kastanjechampignons in een pan tot ze zacht zijn en zet ze even apart.
- Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
- Giet af en zet opzij.
- Bak de kipfilet in dezelfde pan goudbruin en gaar.
- Voeg de champignonsoep en de Boursin Cuisine toe aan de kip en roer goed door.
- Meng de broccoli, gebakken champignons en lente-ui door de saus en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
- Serveer met notenrijst en een frisse groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi met geroosterde amandelen of walnoten voor extra crunch en serveer met notenrijst en een frisse salade.Wijnadvies:
Een zachte Chardonnay of een lichte Sauvignon Blanc past goed bij de romige champignonsaus en de knoflooktonen van de Boursin.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 45 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g